Ik nam nooit initiatief door die tollende gedachten in mijn hoofd. Nu neem ik samen positie in tegen een dominant figuur in het team” 

dominante-collega

Hoe omgaan met dominante collega

 Omgaan met dominante collega

Aankomende week werkt een team bij mij aan een doorbraak waarom het omgaan met een dominante collega zoveel frustratie oplevert. Eén deelnemer deelde hoezeer haar de mond werd gesnoerd door een psychiater. Ze trok voorheen zelf altijd fel van leer, maar merkte dat dit weinig effect had op den duur. Ze had eigenlijk meer zichzelf ermee. Ze hield voortaan wijselijk haar mond.  

 “Maar eigenlijk loop ik de hele week met tollende gedachten, zei ze”.

De frustratie die in haar ontstond was dusdanig groot te noemen – dit belemmerde haar eigen inzet. Zo was het voor meerdere teamleden. Het team concludeerde dat het voelbaar werd binnen de afdeling. Ook voor de cliënten bracht dit schade toe.   

dominante-collega-1

Oorzaak dominant gedrag

Het team wilde in het begin onderzoeken wat de betekenis was van deze  ervaringen. Zo kwamen ze tot de conclusie wat het effect zou zijn indien er niets veranderde aan hun reacties op de overheersende persoonlijkheid. Ik legde theoretisch de oorzaak uit van autoritair gedrag in zijn algemeenheid en de onzekerheden daar onder.

 Eén deelnemer bevroeg zichzelf wáárom ze maar niet tot effectieve communicatie kon komen. 

Van de gekke.   

Ze stond machteloos, zei ze. Om die tollende  gedachten doordeweeks weer uit haar hoofd te krijgen. Kansloos.  Laat staan hoe dan ontspannen te kunnen functioneren! Eigenlijk altijd na een werkoverleg met hem… zei ze. Ik zie er soms tegen op om naar mijn werk te gaan. Elke dinsdag weer.

En waren privé ook wat tegenslagen de rest van die week….zo kwam ze nooit toe aan ontspanning in haar hoofd. Of ruimte. 

Herken je dat gevoel van de mond gesnoerd worden? Machteloos staan tegenover een sterke persoonlijkheid? 

dominante-collega-4

Angst voor dominante collega

Kun je ook uit de situatie stappen? Ze had die keuze nooit bedacht

Nadat we de situatie in spelvorm creatief hadden uitgespeeld, vroeg ik haar wáárom zij deze monologen met de psychiater eigenlijk wilde. Wat het haar opleverde. Waarom doe je wat je doet? Geen idee. Maar ze wist wel dat het haakte aan haar eigen innerlijke criticus. Dat het ook iets zei over haarzelf.…er waren dominante figuren geweest in haar eigen verleden. Maar nu?    

Ik zei: Als je het wilt, de strijd, dat gevecht in je hoofd, – doe het!  Maarrrr anders….stap er uit!  Letterlijk. Uiterlijk (wc?) of innerlijk (ademoefening)? Je intentie onder deze handeling is het belangrijkste. Plus jouw eigen authentieke manier. Je bent het verplicht aan jezelf – sta daar bij stil. Het verleden heb je nog niet verwerkt, dat staat er los van. 

Maar die ander is niet zo belangrijk als jij hem maakt.  

Geef jezelf aandacht! Word bewust wat er gebeurd en hoe je jezelf kunt leren beschermen als de frustraties je overweldigen.    

kenmerken-dominante-collega

Omgaan met bazige types

Een andere deelnemer verkreeg het inzicht waar zijn terughoudendheid altijd vandaan kwam bij bazige types in zijn algemeenheid. Uit angst voor confrontaties hield hij zijn mond. Maar vanuit het gevoel van vermijding. Maar nu? Nu spreekt hij zich wel krachtiger uit. 

Ik creëerde voor hem een omgeving, waarin hij lijfelijk zijn eigen ‘safe space’ kon ervaren. Dat lukt met ademwerk vrij soepel. Het kostte eerst moeite om toch door te zetten.  Kom ik laat je het ervaren! Zei ik….Na intensief volhouden werkte het als een speer. 

Hij trotseerde gemakkelijker zijn onzekerheden, begreep zichzelf. Nu reageerde hij vanuit respect voor zichzelf.  Ook tegenover bazige types in zijn  privé sfeer,  maar ook ten aanzien van deze collega. 

Na onze zesde sessie besprak hij het ook met de leidinggevende. En het hele team merkte daarna verschil – inclusief de psychiater. Die damde langzaam in. 

omgaan-met-dominante-collega

Hoe kan ik omgaan met de dominante collega?

Ik werd er zelf in het verleden helemaal gek van. Ik verliet mijn werkplek, omdat ik onmachtig stond tegenover mijn gedachten. Dat bleek echter niet de sleutel te zijn om mijn problemen op te lossen met autoritair gedrag. Ik moest zelf veranderen om leiderschap te verwerven

In mijn trainingen cultuurverandering werk ik met onderzoekende methoden die onze ervaringen blootleggen. De impact van dominantie op de ene deelnemer of de andere is verschillend.  Ik laat jullie het effect van onmacht en terughoudendheid onder de loep nemen. Plus de mind shift die nodig is om jouw eigen drijfveren te begrijpen, regie te krijgen over waardoor je doet wat je doet. 

We richten samen een toolbox in hoe om te gaan met jullie specifieke situatie. Hoe beheren jullie op eigen manier de interacties met deze dominante collega. 

Het delen van ervaringen versterkte het hele team

Een traject omvat ongeveer 10-15 sessies. De volgende punten geven het team de grip langzaam maar zeker weer terug: 

  • Lichamelijk ervaren van kracht in hun safe space door ademwerk
 
  • Het samen opbouwen van ervaringskennis 
 
  • Ontwikkelen van effectieve toolbox voor herhalende situaties
 
  • Innemen van stellingname en positie om te anticiperen
 
  • Strategieën delen met het management 
 
Heb je een vraag over een kennismaking met mijn trajecten? Neem een kijkje bij de training cultuurverandering. Of boek een kennismakingsgesprek.