Dankzij tegenslag dichterbij mijn eigen kernwaarden

 
Margré Knip

Ik begeleid professionals door het doolhof van het leven als existentieel begeleidingskundige en stresscounselor. Mijn doelgroep? Therapeuten, coaches en begeleidingskundigen. Mensen zoals jij. 

Ik duik zelf al meer dan 20 jaar diep in bewustzijnsprocessen en ik ben een serieus fan van ademwerk.

Als mens? Ik ben gewoon een waarheidszoeker in hart en nieren. Mijn kennis? Die heb ik verworven  tijdens mijn studies Supervisiekunde en Stress-counseling. Ik heb qua verdieping een opleiding ervaringsdeskundigheid gevolgd.

Werken met eigen ervaring

Mijn eigen ervaringen met ingrijpende life-events hebben een onderscheidende plek in mijn werkwijze.

Inspiratie? Die haal ik uit de wijsheden van Gabor Maté, Carl Jung en Irvin Yalom. En laten we mijn link met filosofie niet vergeten – mijn vragen zijn doordrenkt met waarheden uit mijn universitaire opleiding Inleiding in de Filosofie.

In ’98 ruilde ik mijn geboorteplek Hoorn in voor Breda, waar ik nu werk als praktijk houdend supervisor en stress-counselor in Noord-Brabant. Als  lid van de LVSC houd ik mijn vakkennis up-to-date.

Waar ik echt in geloof? 

Dat nadenken over je eigen levensverhaal steeds belangrijk gaat worden in het werken binnen het sociale domein. Mijn kernwaarden zijn het verschil maken, kunst en onafhankelijkheid. In deze chaos van de wereld van alledag weet ik dat het een uitdaging is om jouw eigen zelfzorg te omarmen. Het kunnen blijven werken met  kwetsbare mensen zonder jezelf te verliezen in de waan van de dag is een kunst. 

Maar geloof mij, als je jezelf professionaliseert, verbetert ook de zorgkwaliteit voor jouw cliënten én mogelijk ook voor de organisatie. 

Brede achtergrond 

Naast mijn werk geef ik les aan Avans Hogeschool en Avansplus, waar ik modules ontwikkel over Ervaringsdeskundigheid in Advies en Beleid. Ik sta al zeven jaar voor de klas op de afdeling Zorg en Welzijn van het mbo-onderwijs.

Als je meer diepgang zoekt in je nascholing, raadpleeg mij. Mijn brede ervaring maakt me een inspirerende denker die niet terugschrikt voor complexiteit.  Ik kijk er echt naar uit om samen te werken aan jouw persoonlijke groei en professionele ontwikkeling!

Nieuwsgierig naar mijn visie en missie? Kijk dan eens op mijn ‘Waarom‘ pagina.