Margré Knip

Dankzij tegenslag dichterbij mijn eigen kernwaarden

margre knip

Welkom op mijn pagina! Ik ben toegewijd aan het ondersteunen van professionals in het sociale domein om zichzelf te leren aansturen. Als Existentieel Begeleidingskundige en Stresscounselor werk ik op verschillende niveaus: persoonlijk, team- en organisatieniveau.

Mijn aanbod omvat nascholing en permanente educatie, met als doel professionals uit te rusten met de nodige tools om effectiever te zijn in hun werk en persoonlijke groei te bevorderen.

Mijn doelgroep? Mensen zoals jij, die werkzaam zijn in het sociaal domein. Of je nu een jeugdzorgwerker, beleidsmedewerker, therapeut, counselor of onderwijsprofessional bent, mijn missie is om jou te ondersteunen en te begeleiden op jouw professionele reis.

 

Ik geloof in de kracht van gemeenschap en samenwerking. Laten we samen werken aan het creëren van positieve veranderingen en het bevorderen van welzijn, zowel binnen onszelf als in de samenleving.

Laten we samen bouwen aan een betere wereld, stap voor stap. Ik kijk ernaar uit om met jou samen te werken!

Laat me je vertellen over mijn reis en hoe het mijn benadering als professional heeft gevormd.

Mijn kernwaarden – kunst, onafhankelijkheid en authenticiteit – vormen de kern van alles wat ik doe. Maar het is mijn persoonlijke reis door ingrijpende life-events die me echt hebben gevormd tot wie ik ben.

Zonder die ervaringen zou ik waarschijnlijk gewoon een professional zijn geweest die vakbekwame kennis doorgeeft. En daar is niets mis mee.

Maar juist door mijn eigen worstelingen heb ik een dieper inzicht gekregen in menselijk lijden en herstel. Als professional vertaal ik deze waardevolle ervaringskennis naar verschillende werkniveaus.

Mijn persoonlijke strijd heeft me geleerd om een completer mensbeeld te ontwikkelen. Dit heeft mijn aanpak in leerprogramma’s en begeleidingsvormen fundamenteel veranderd.

Ik geloof sterk in de kracht van authenticiteit en de helende kracht van kunst. Mijn doel is om anderen te begeleiden op hun eigen reis naar zelfontdekking, herstel en groei.

Laten we samen werken aan een wereld waarin iedereen de ruimte heeft om authentiek te zijn en zijn eigen weg te vinden naar welzijn en vervulling.

Verdere inspiratie

Inspiratie? Die haal ik uit de wijsheden van Gabor Maté, Carl Jung en Irvin Yalom. En laten we mijn link met filosofie niet vergeten – mijn vragen zijn doordrenkt met waarheden uit mijn universitaire opleiding Inleiding in de Filosofie.

 Als  lid van de LVSC houd ik mijn vakkennis up-to-date.

Waar ik echt in geloof? 

Ik geloof dat je eigen levenservaringen en deze integreren in je bewustzijn  belangrijk  gaat worden in het werken met (kwetsbare)  mensen. Het kunnen blijven werken met mensen zonder jezelf te verliezen in de waan van alledag is een kunst. Maar geloof mij, als je jezelf professionaliseert, verbetert ook de zorgkwaliteit voor jou,  jouw cliënten én voor de organisatie. 

Waarom dit bedrijf?

Ik ben Margré, en mijn levensreis begon in 1967 als boerendochter in een kleine gemeenschap met weinig mogelijkheden en een religieuze achtergrond. Mijn gevoel van eigenwaarde was mede danzij voorgeleefde patronen van voorouders erg laag. 

Mijn leven kenmerkt zich boven ondermijnende gedachten te leren uitstijgen.  Daar ben ik goed in. Mijn zoektocht naar oorzaken, waarheden over wat echt is en onecht  leidde me naar een reeks uitdagingen, waaronder een mentale aandoening en borstkanker.

Deze ervaringen bleken mij de weg te willen wijzen naar een levensdoel. Daarin ontdekte ik een vorm van krachtgericht werken en hoe mijn bewustzijn alles in het werk stelde om  daaraan bij te dragen.

Ik heb geleerd om mijn eigen mogelijkheden  als mens enorm te vergroten en deze ervaringen te professionaliseren en over te dragen.  Vooral in het  onderzoeken van collectieve  existentiële thema’s zoals gaslighting, angst, zelfliefde, geestelijke vrijheid,  en machteloosheid ervoer ik grote  sleutels tot herstel.  In mijn  professionele achtergrond heb ik gewerkt als Stress-counselor en Supervisor. Ik heb eveneens ervaring binnen het onderwijs als docent en lesontwikkelaar. 

Het Labyrint van Poitiers
Wellicht vraag je je af waarom ik heb gekozen voor het labyrint van Poitiers als mijn bedrijfslogo. Het antwoord op deze vraag ligt diep geworteld in mijn filosofie. Anders dan een doolhof hoef je je weg niet te zoeken. Je wordt geleid door het pad. Zo kun je dus nooit verkeerd lopen.
Hoogstens ben je jezelf niet bewust dat je altijd goed loopt.  Maar hoe kom je daar achter?
Ik help je een licht te schijnen op het goede, het ware en het schone met als doel om hier bewustzijn op te ontwikkelen.  

Brede achtergrond 

Naast mijn werk geef ik les aan Hogescholen, en ontwikkel ik lesmodules omtrent  Ervaringsdeskundigheid in Advies en Beleid. Ik sta al zeven jaar voor de klas op de afdeling Zorg en Welzijn van het mbo-onderwijs.

Als je meer diepgang zoekt voor jezelf, je team of je organisatie – raadpleeg mij. Mijn brede ervaring maakt mij een inspirerende denker die niet terugschrikt voor complexiteit.  Ik kijk er echt naar je uit om samen te werken. 

Nieuwsgierig naar mijn visie en missie? Kijk dan eens op mijn ‘Waarom‘ pagina.