Cultuurverandering training - ontketen de kracht van verhalen

“De kwetsbare verhalen van collega’s zorgden ervoor dat ik inzag, dat iedereen gelijkwaardig was.  Dit leek eerst onmogelijk – ONGELOOFLIJK!

Biografisch leren werken met eigen ervaringen in werksetting

Cultuurverandering training

 

Ben je benieuwd naar de kracht van het vertellen van verhalen als een middel tot verandering van cultuur? Zowel op individueel als op gezamenlijk niveau? En wil je blijvende effecten boeken met jouw team? In deze tweedaagse workshop ontdek je hoe je jouw levensverhaal kunt gebruiken om persoonlijke en professionele groei te bereiken. We combineren biografisch leren en narratief werken op een speelse en creatieve manier. Tijdens de workshop wisselen we theoretische kennis en literatuur af met praktische oefeningen.

Narratief werken is een methode waarbij professionals het levensverhaal van hun cliënten gebruiken om aan bepaalde doelen te werken. Biografisch leren is een methode om je eigen manier van kijken te veranderen door te werken met je eigen levensverhaal. Deze workshop omvat beide benaderingen. Je leert over je eigen geschiedenis en begrijpt hoe het werken met je eigen ervaringen een waardevolle kennisbron kan zijn.

cultuurverandering-leiderschap
cultuurverandering leiderschap

Dag 1 kennismaken

Op de eerste dag van deze cultuurverandering training ga je aan de slag met jouw eigen levensverhaal. Door een creatieve aanpak wordt de dynamiek van jouw levensverhaal direct zichtbaar. Je leert hoe je specifieke levenservaringen functioneel kunt inzetten. We bespreken de verschillende rollen die je kunt hanteren en hoe communicatie en reflectie belangrijk zijn om dit proces te doorlopen met je cliënt. We leggen aan de hand van theorie uit wat biografisch werken is en hoe je deze kunt gebruiken in je werk. 

 

Dag 2 werken in de praktijk

Op de tweede dag van de training kijken we terug op je praktijkervaringen en reflecteren we hier op.  We onderscheiden het archetype van de ‘Wounded Healer’ (Carl Jung) en gebruiken deze als een middel voor zelfonderzoek. We onderzoeken waar we specifiek geraakt zijn, wanneer dit gebeurde en hoe we dit hebben verwerkt. Dit verdiept onze professionele identiteit en creëert nieuwe collectieve kennis om de cultuurverandering mogelijk te maken. Met deze kennis leren we gemakkelijk ruimte te maken voor de ander en onderzoeken we hoe we dit in de praktijk willen toepassen. 

Wat krijg je?

  • Inzicht in veranderprocessen; 

  • Praktische methoden om verhalend vertellen te gebruiken voor teaminnovatie;

  • Benaderingen uit de organisatie- en begeleidingskunde voor trainingen cultuurveranderingen;

  • Een unieke mix van ervaringskennis, theorie en het leren toepassen van het geleerde. 

 

De workshop is geaccrediteerd door de diverse beroepsverenigingen:

  • Register van Vaktherapie- 12 punten 
  • LVSC- 3 punten
  • Algemene Beroepsvereniging voor Counselors- 4 punten 

 

Accreditatie wordt nog aangevraagd bij het SKJ register. 

 

 

 

cultuurverandering-training-team
cultuurverandering team

 Behaal samen met jouw team  blijvende effecten!

Verander de cultuur van je team naar een ander level. Doe je  mee met deze tweedaagse training? Ontdek de kracht van unieke verhalen om een succesvolle cultuurverandering te realiseren!

Praktische informatie: 

 Data: 12 en 26 april 2024

Groepsgrootte: 6 tot 16 mensen 

Tijden: 10.00 tot 16.00 uur 

Locatie: Nijverheidsweg 3B, Bavel 

Prijs workshop: 580,- incl. BTW particulier. Exclusief BTW als de werkgever het betaald).

Heb je nog vragen, wil je wat meer informatie of wil je je aanmelden voor de workshop, neem dan contact met mij op. 


 
cultuurverandering-leiders
cultuurverandering-leiders