Biografisch werken als professional

Biografisch werken als professional

Biografisch werken en toepassen. Leer in deze tweedaagse workshop hoe je werkt met eigen levenservaringen binnen je werksetting als professional. De workshop combineert biografisch leren, narratieve oefeningen en theoretische kennis op een speelse en ervaringsgerichte manier.

Binnen het narratieve concept werk je met de verhalen die mensen hebben. Biografisch leren is een methode om je eigen manier van kijken te veranderen door te werken met je eigen levensverhaal. Deze workshop omvat beide benaderingen. Je leert over je eigen geschiedenis en begrijpt hoe het werken met je eigen ervaringen een waardevolle kennisbron kan zijn voor het werken met anderen als professional.

Dag één biografisch werken

Ga op dag één van de workshop aan de slag met jouw eigen levensverhaal en leer hoe je specifieke levenservaringen functioneel kunt inzetten. Door de creatieve aanpak van de workshop wordt jouw verhaal zichtbaar. Je leert over de verschillende rollen die je kunt hanteren en hoe communicatie en reflectie belangrijk zijn om dit proces te doorlopen met je cliënt.

Dag twee biografisch werken

Op dag twee werk je met het archetype van de ‘Wounded Healer’ (Carl Jung), je gebruikt het archetype als middel voor zelfonderzoek. Je onderzoekt waar je specifiek bent geraakt, wanneer dit gebeurde en hoe je dit hebt verwerkt. Dit vergroot je professionele identiteit en creëert nieuwe collectieve kennis. Je leert met deze kennis gemakkelijker ruimte te maken voor de ander. Je onderzoekt vervolgens hoe je dit binnen je eigen werksetting kan toepassen.

Wat leer je?

  • Je weet wat biografisch en narratief werken is en hoe dit jouw werk als professional kan verrijken.
  • Je hebt eigen levensthema’s onderzocht met verhalende werkvormen.
  • Je weet welk thema je verder wilt onderzoeken
  • Je hebt persoonlijke doelen gesteld die je in de praktijk kunt inzetten.
  • Je hebt kennis gemaakt met de werkvormen Tree of Life en de Wounded Healer.